BureauTekst > Over ons > Werken bij

Teksttovenaars gezocht!

Werken bij BureauTekst? Dan kom je terecht in een kippenhok waar geen werkdag hetzelfde is. We zitten gezellig samen met online marketing bureau Whello in een groot pand in de Houthavens van Amsterdam. Met bijna 30 marketingspecialisten om je heen weet je één ding zeker: je gaat niet alleen tekstschrijven, maar bemoeit je ook met de rest van het marketingspelletje. Zonder jouw copykunst geen goede campagnes en converterende websites.

We eten rijstwafels met pindakaas, drinken graag een biertje en schuiven soms aan bij de broodjeszzaak om de hoek. Alle andere kantoorclichés tikken we ook af. Pingpongtafel? Check! Domibo? Check! Plantenjungle? Check! Eigenlijk hebben we alles in huis. Behalve jou dan. En jouw hulp bij alle webteksten, nieuwsbrieven, brochures, SEO-teksten die we schrijven. Laat van je horen! We maken altijd graag kennis met nieuw schrijftalent.

Stages

Stage tekstschrijver

De meeste stages zijn kut. Sorry. Taalgebruik. Maar toch… Je knapt rotklusjes op, haalt koffie en leert best wat, maar niet wat je wilt. Als je nu een ‘on-kutte’ stage zoekt als tekstschrijver, moet je bij BureauTekst in Amsterdam-Noord zijn. Vanaf dag één leren wij je schrijven als geen ander. We helpen je, maar laten je vooral veel zelf doen. Dat begint al met je in hoogte verstelbare Ikea-bureau. Als je die binnen een ochtend op zijn pootjes hebt – zonder het kantoor bij elkaar te schelden – halen wij jóuw koffie.

Taalgebruik
Op je opleiding journalistiek of communicatie heb je vast al het een en ander geschreven. Een persbericht, communicatieplan of interview misschien. Top, kun je dat nu in de praktijk brengen. Maar dan wel inclusief klanten die popelen van ongeduld, drukkende deadlines en kommaneukende collega’s. Sorry. Taalgebruik.

Ja, die taal. Vinden we echt belangrijk. Altijd keurig, correct en verfijnd. Oh nee. Takke. Iedere klant heeft natuurlijk een eigen doelgroep. En dus een eigen tone of voice. Daar moeten we rekening mee houden als tekstschrijvers. Schiphol is bijvoorbeeld een human brand, voor hen schrijven we altijd met een warme, menselijke touch. En de pensioenexperts van Brand New Day? Die genieten van een geintje en snappen feilloos ons verband tussen een oudedagsvoorziening en zilvershampoo.

Billy onder de tekstschrijvers
Ben jij de stagiair die we op een dag om een handtekening vragen vanwege je onvergetelijke verhalen? Word jij de naam die iedereen kent – een soort Billy onder de tekstschrijvers? Dan herken je jezelf zeker in dit lijstje:

  • Jouw Billy puilt uit van de boeken over het schrijversvak
  • Je droomt ervan op een dag handleidingen van Ikea-meubelen te schrijven
  • Je volgt een hbo-opleiding in de richting journalistiek of media en communicatie
  • Tot je pensioen wil je schrijven, schrijven, schrijven
  • Je hebt zeker vijf maanden je handen vrij om te komen typen
  • Je schrijft net zo lief over zilvershampoo als over rioollucht (geen geintje)

Geen paniek als het schrijven van een Ikea-handleiding je een nachtmerrie lijkt. Zoals gezegd, je bent al welkom als je ze snapt. En als je toch vloekt: dan wel met originele teksten.

Schrijven voor bedrijven
Het is hier een kippenhok met vier tekstschrijvers en bijna 30 andere marketingspecialisten. We eten crackers met humus en zijn goed in grappen. Hoe grover hoe beter. Halleluja. Eigenlijk hebben we alles in huis. Behalve een fatsoenlijke website – die is er nog steeds niet. Best gênant als tekstbureau, maar zo gaat dat als je het druk hebt. Het zou fijn zijn als jij ons daarmee kunt helpen. En met al die andere teksten natuurlijk: webteksten, nieuwsbrieven, brochures, SEO-teksten… Laat van je horen!

Zoek je een stage als tekstschrijver? We horen graag van je via sollicitant@whello.nl. Reken op een proefopdracht in je mailbox als we enthousiast over je zijn.

Voor leuke mensen maken we het liefst zo snel mogelijk plek. Wil je een berichtje krijgen als we iemand zoeken als aanvulling op ons team? Mail dan even naar sollicitant@whello.nl. Zet in het onderwerp ‘ja ik ben leuk’ en we voegen je toe aan ons mailbestand. Als we weer iemand zoeken, ontvang je de vacature automatisch in je inbox.

Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL