Bij Hogeschool Inholland hebben ze het begrepen. Om hun voormalige opleidingsteksten te begrijpen, had je minstens een universitaire studie nodig. En zitvlees. Ze moesten dus worden herschreven om meer studenten te verleiden tot inschrijving. BureauTekst hielp erbij. Ook basisscholen en particuliere onderwijsinstellingen vroegen ons om hulp. Omdat onderscheidend vermogen steeds belangrijker wordt om als school te blijven bestaan, is er nu de schrijftraining ’Opleidingsteksten voor onderwijsinstellingen.’

Schrijfles: ouders en studenten overtuigen

Het saaiste boek van de basisschool is de schoolgids. Jammer, want een goed geschreven schoolgids trekt ouders over de streep. Zeker in combinatie met een goede website. De basisschooldirecteuren die ons om hulp vroegen, weten dat. Zij onderscheiden zich nu van hun concurrenten. En niet alleen ouders, maar ook studenten worden steeds kritischer. Dat moet ook wel na de afschaffing van de basisbeurs. Een verkeerde studiekeuze is een kostbare vergissing. Hoe leg je uit wat jouw instelling of opleiding uniek maakt? Wat zet je op de website en in je brochures of schoolgids? Tijdens deze training vind je het antwoord.

Een dag vol:  

  • Schrijftechnieken
  • Positionering
  • Tips
  • Beïnvloeding- en overtuigingstechnieken
  • (Eigen) voorbeelden
  • Do’s en don’ts

Maak je werk makkelijker

In deze training ontdek je hoe jouw school of instelling zich onderscheidt. Je ontdekt schrijftrucs die zó goed werken, dat je er bijna strafregels voor zou krijgen. Bijna hè. We doen dit alles in een groep van maximaal 10 deelnemers. En ja, dan kan het gebeuren dat je naast je concurrent zit. Geeft niets. Het gaat er namelijk om dat je heel precies leert opschrijven wat jouw instelling uniek maakt. En zo de leerlingen of studenten trekt die absoluut thuishoren op jouw opleiding. We helpen je om kritisch te kijken naar wat jij te bieden hebt. Daarna schrijven we het samen op. Zo heb je ook na de training alle handvatten om je opleidingsteksten te (blijven) verbeteren.

Handig om te weten

We geven deze praktijkgerichte, eendaagse training bij ons tekstbureau in Amsterdam-Noord. Je auto parkeer je gratis voor de deur, de bus naar Amsterdam Centraal stopt om de hoek. Voor 595 euro exclusief btw leer je nieuwe aanmeldingen te trekken aan als vliegen met stroop. Over stroop gesproken… Uiteraard kun je ook rekenen op een zalige lunch en genoeg lekkers om de dag energiek door te komen. Want hard werken wordt het wel.

Het is een incompany-schrijftraining. Mail je wensen, dan antwoorden wij met een offerte op maat.

Over BureauTekst

Veel onderwijsinstellingen kloppen bij BureauTekst aan voor het schrijven of herschrijven van opleidingsteksten. Onder andere schoolgidsen, teksten op websites of brochures. Onze 5 tekstschrijvers en de eindredacteur doen dat met alle plezier.

Voor teksten waarnaar de vraag groot is, ontwikkelen we bovendien schrijftrainingen zoals deze. De ervaren schrijftrainers nemen je in een dag mee in de wereld van opleidingsteksten en zorgen dat je er als veroveraar uitkomt.

Wil je iets anders weten?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.