Marlène Rooseman – Tekstschrijver & eigenaar

Na een hbo-opleiding aan de politieacademie droeg ik tien jaar lang – gehuld in blauw en goud – mijn steentje bij aan de veiligheid van de Amsterdamse straten. Eerst als agent, later maakte ik een overstap naar crisiscommunicatie en redactiewerk.

Als ik terugkijk op mijn carrière tot nu toe, is interactie met mensen altijd de hoofdmoot geweest. Als hoofd communicatie was ik onder andere betrokken bij de abdicatie van Willem-Alexander en de nucleaire top in Nederland.

Na politie Amsterdam sloeg ik mijn eigen weg in, met BureauTekst als resultaat. Met vijf tekstschrijvers en een eindredacteur weten steeds meer bedrijven en bureaus ons te vinden voor een samenwerking.

Iedere dag weer geniet ik met volle teugen van wat we doen en bereiken. Hoewel ik nu directeur ben (ik moet nog steeds wennen aan die term) probeer ik zo veel mogelijk mee te schrijven. Want dat blijft toch goud.

Bekijk opleidingen en ervaring Marlene

Marlene Rooseman

Nine Pankras – Eindredacteur & tekstschrijver

Nine Pancras

Verhalen vertellen. Of zorgen dat verhalen verteld kunnen worden. Dat is de rode draad door mijn carrière tot op heden. Ik ben afgestudeerd als journalist en werkte als redacteur voor heel uiteenlopende programma’s. Van de weekendprogrammering van Call TV tot De Ochtend op Radio1 en de talkshows Pauw & Witteman en Jinek.

Mijn grote liefde voor schrijven speelde altijd een rol. Zo liep ik als tiener mijn eerste stage op een krantenredactie. Als twintiger beleefde ik té magere tijden waar ik als niet meer magere dertiger dan weer over schreef in het boek ‘Hoe ik mijzelf halveerde – en de anorexia weer te boven kwam’. Na mooie jaren als talkshow-redacteur werkte ik in Iraaks Koerdistan bij IMCK, een trainingscentrum voor lokale journalisten. Over mijn belevenissen in een land waar alles anders was, blogde ik voor de site van Pauw & Witteman.

Inmiddels liggen mijn redactiejaren achter me en richt ik me bij BureauTekst puur op mijn vak als tekstschrijver. Omdat dat toch het mooist is.

Bekijk opleidingen en ervaring Nine


Tamara Doves – Tekstschrijver

Als ik geen tekstschrijver was, zou ik zeekoeientemmer willen zijn. Of drummer in een middelmatige band. Maar omdat ik niet van water houd en ook niet van groupies, blijf ik liever schrijven.

De afgelopen jaren schreef ik talloze artikelen voor de Volkskrant, Volkskrant Magazine, Noordhollands Dagblad, Kidsweek, Metro en Kindamuzik. Ook schreef ik teksten en scripts voor Amnesty International, VPRO, AVRO, Interrail, De Bosk en IMC Weekendschool. Daarnaast werk ik aan een kinderboek over een lama die niet kan spugen en aan Traanzaad: een verzameling treurige korte verhalen.

Sinds afgelopen zomer mag ik mezelf fashionable noemen, met dank aan het Nederlands vrouwenelftal. Voor die tijd werd het vooral als meelijwekkend gezien dat ik in mijn vrije tijd achter een bal aan ren. Mijn positie op het veld? Laatste man. Volgens Wikipedia ben ik van belang voor zowel de aanval als de verdediging.

Voor BureauTekst geldt ook zoiets. De ene dag op de voorgrond, veel op pad en klanten bezoeken. De andere dag zitten en schrijven om de deadlines een pas voor te blijven.

Bekijk opleidingen en ervaring Tamara

Tamara Doves

Janneke Kokkeel – Tekstschrijver

Janneke Kokkeel - Tekstschrijver

Na een communicatie-opleiding bij Schoevers heb ik heb onder andere gewerkt als communicatiemedewerker bij Parship en productredacteur bij Coolblue. Leuke en leerzame functies, maar toch ben ik blij dat ik mezelf tegenwoordig tekstschrijver mag noemen bij BureauTekst.

Mijn werk binnen het team varieert van leuke, grappige blogs tot feitelijke en informatieve teksten. Eigenlijk komt alles binnen ons tekstbureau weleens voorbij. Een van mijn vaardigheden is het aanpassen van mijn schrijfstijl aan de wensen van anderen. Dat is belangrijk in ons vak. Goed kijken naar de bedrijven waarvoor we werken. En nog veel belangrijker: naar hun klanten.

Van blogs over liefde en gebroken harten tot een artikel over luchtreinigers, ik maak er gewoon een goed verhaal van!

Bekijk opleidingen en ervaring Janneke


Diana Koning – Stagiair tekstschrijver

Al mijn hele leven ben ik gek op taal en schrijven. Het was dan ook geen verrassing dat ik Communicatie- en Informatiewetenschappen ging studeren. Na deze bachelor specialiseerde ik me verder door middel van de master Journalistiek. Tijdens mijn opleiding heb ik veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de meest uiteenlopende vraagstukken – van de redenen dat mensen bepaalde nieuwsberichten wel en andere juist niet aanklikken tot hoe berichtgeving invloed heeft op de beurskoersen van grote bedrijven.

Toch wist ik van het begin af aan dat ik het allerliefst zelf zou schrijven. Na de studie begon ik dan ook een blog over mijn andere grote passie: nagellak en nail art. Nu krijg ik bij BureauTekst de kans om daar nog veel meer onderwerpen aan toe te voegen. Waar een tekst ook over gaat: mijn hart ligt bij het schrijven ervan!


Kim Linssen – Freelance eindredacteur

Kim Linssen

Ik word van niets blijer dan een ruwe lap tekst die ik helemaal kan opschaven tot een glad geheel: voor mij is samenvatten, omgooien, aanscherpen, losser maken en natuurlijk de juiste schrijfwijze toepassen het allerleukste.

Hoe serieus neem ik spelling? Op Facebook staat bij mijn geloofsovertuiging: ’t Kofschip… Ook ik heb een schrijversachtergrond. Na een diploma in Journalistiek te hebben gehaald, heb ik meer dan tien jaar als (eind)redacteur gewerkt bij vrouwenbladen zoals Viva, Vriendin, Flair, Cosmopolitan en Grazia. Aan de Schrijversvakschool in Amsterdam heb ik vervolgens drie jaar proza gestudeerd en me daarmee juist verdiept in de creatieve kant van het schrijversvak. Ik ben nu dan ook naast mijn werk druk met een bundel met zeer korte verhalen.

Bij BureauTekst gaat elk document langs mij voordat het terug gaat naar de klant. Want hoe goed we ook allemaal zijn als schrijver, in het heetst van de strijd kan er bij iedereen nog wel eens een typefout doorheen glippen. (Ja, zowel typfout als typefout is correct.)

Bekijk opleidingen en ervaring Kim


Jack Leenaars – Freelance tekstschrijver

Ooit was het de journalistiek die mij naar New Delhi dreef. Een geleefde droom in een land dat van krankzinnigheid uit elkaar spat. Als Zuid-Azië correspondent werkte ik voor De Telegraaf, De Standaard, Vrij Nederland en een reeks andere media. Zeven jaar dompelde ik me onder in verhalen over conflictzones, natuurrampen, politieke drama’s, opbeurende en inspirerende verhalen over bijzondere en bijzonder gewone mensen.

Daarna kwam ik proestend boven en ging fietsen zoals Forest Gump ooit ging lopen. Door New Delhi, waar ik er als entrepreneur meteen maar een bedrijf in fietstours van maakte. Later fietsend door heel India tot het idyllische Goa, waar ik nu woon met mijn gezin. Plus twee koeien in de achtertuin.

Blijkbaar lijd ik aan het zeven-jaar-cyclus-sydroom, want na al die fietserij was het tijd voor verandering. Mijn oude liefde, schrijven, heb ik omarmd. En het voelt als thuiskomen. Misschien niet alledaags om vanuit Goa teksten aan te leveren voor het Amsterdamse BureauTekst. Maar welkom in de global world!

Ook met ons samenwerken aan winstgevende teksten?

Neem direct contact op.

Wil je iets anders weten?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.