BureauTekst > Over ons > Ons team

Marlène Rooseman

Tekstschrijver & strateeg

Na een hbo-opleiding aan de politieacademie droeg ik tien jaar lang – gehuld in blauw en goud – mijn steentje bij aan de veiligheid van de Amsterdamse straten. Eerst als agent, later maakte ik een overstap naar crisiscommunicatie en redactiewerk.

Als ik terugkijk op mijn carrière tot nu toe, is interactie met mensen altijd de hoofdmoot geweest. Als hoofd communicatie was ik onder andere betrokken bij de abdicatie van Willem-Alexander en de nucleaire top in Nederland.

Na politie Amsterdam sloeg ik mijn eigen weg in, met BureauTekst als resultaat. Met vijf tekstschrijvers en een eindredacteur weten steeds meer bedrijven en bureaus ons te vinden voor een samenwerking.

Iedere dag weer geniet ik met volle teugen van wat we doen en bereiken.

Diana Koning

Tekstschrijver

Al mijn hele leven ben ik gek op taal en schrijven. Het was dan ook geen verrassing dat ik Communicatie- en Informatiewetenschappen ging studeren. Na deze bachelor specialiseerde ik me verder door middel van de master Journalistiek. Tijdens mijn opleiding heb ik veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de meest uiteenlopende vraagstukken – van de redenen dat mensen bepaalde nieuwsberichten wel en andere juist niet aanklikken tot hoe berichtgeving invloed heeft op de beurskoersen van grote bedrijven.

Toch wist ik van het begin af aan dat ik het allerliefst zelf zou schrijven. Na de studie begon ik dan ook een blog over mijn andere grote passie: nagellak en nail art. Nu krijg ik bij BureauTekst de kans om daar nog veel meer onderwerpen aan toe te voegen. Waar een tekst ook over gaat: mijn hart ligt bij het schrijven ervan!

Dieuwertje Rijlaarsdam

Tekstschrijver

Van niets iets maken, dat vind ik leuk. Als klein meisje liet ik mijn fantasie de vrije loop en schreef ik stapels kinderboeken. Mét een pakkende omslag. Dat ik de creatieve kant op ging stond al vroeg vast. 

Ik volgde een opleiding Ruimtelijke Vormgeving, Presentatie en Communicatie en hierna stortte ik me volledig op een volgende studie: Media, Informatie en Communicatie. Een mooie basis op het gebied van communicatie in tekst en beeld was gelegd. 

Na heel wat colleges over media en het schrijven ervoor, ging ik in het veld aan de slag. Ik heb zowel freelance als in loondienst geschreven voor van alles en nog wat. Van beautyrubrieken voor een vrouwentijdschrift tot converterende webteksten of catchy posts voor social media. De uitdaging? Teksten schrijven die passen bij de klant en die hun werk doen: verleiden met letters. Bij BureauTekst kan dat voor klanten in alle soorten en maten. Daar gaat mijn schrijvershart sneller van kloppen!

Ook met ons samenwerken aan winstgevende teksten?
Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL