BureauTekst > Over ons > Ons team

Marlène Rooseman

Tekstschrijver & eigenaar

Na een hbo-opleiding aan de politieacademie droeg ik tien jaar lang – gehuld in blauw en goud – mijn steentje bij aan de veiligheid van de Amsterdamse straten. Eerst als agent, later maakte ik een overstap naar crisiscommunicatie en redactiewerk.

Als ik terugkijk op mijn carrière tot nu toe, is interactie met mensen altijd de hoofdmoot geweest. Als hoofd communicatie was ik onder andere betrokken bij de abdicatie van Willem-Alexander en de nucleaire top in Nederland.

Na politie Amsterdam sloeg ik mijn eigen weg in, met BureauTekst als resultaat. Met vijf tekstschrijvers en een eindredacteur weten steeds meer bedrijven en bureaus ons te vinden voor een samenwerking.

Iedere dag weer geniet ik met volle teugen van wat we doen en bereiken. Hoewel ik nu directeur ben (ik moet nog steeds wennen aan die term) probeer ik zo veel mogelijk mee te schrijven. Want dat blijft toch goud.

Tamara Doves

Tekstschrijver

Als ik geen tekstschrijver was, zou ik zeekoeientemmer willen zijn. Of drummer in een middelmatige band. Maar omdat ik niet van water houd en ook niet van groupies, blijf ik liever schrijven.

De afgelopen jaren schreef ik talloze artikelen voor de Volkskrant, Volkskrant Magazine, Noordhollands Dagblad, Kidsweek, Metro en Kindamuzik. Ook schreef ik teksten en scripts voor Amnesty International, VPRO, AVRO, Interrail, De Bosk en IMC Weekendschool. Daarnaast werk ik aan een kinderboek over een lama die niet kan spugen en aan Traanzaad: een verzameling treurige korte verhalen.

Sinds afgelopen zomer mag ik mezelf <em>fashionable</em> noemen, met dank aan het Nederlands vrouwenelftal. Voor die tijd werd het vooral als meelijwekkend gezien dat ik in mijn vrije tijd achter een bal aan ren. Mijn positie op het veld? Laatste man. Volgens Wikipedia ben ik van belang voor zowel de aanval als de verdediging.

Voor BureauTekst geldt ook zoiets. De ene dag op de voorgrond, veel op pad en klanten bezoeken. De andere dag zitten en schrijven om de deadlines een pas voor te blijven.

Janneke Kokkeel

Tekstschrijver

Na een communicatie-opleiding bij Schoevers heb ik heb onder andere gewerkt als communicatiemedewerker bij Parship en productredacteur bij Coolblue. Leuke en leerzame functies, maar toch ben ik blij dat ik mezelf tegenwoordig tekstschrijver mag noemen bij BureauTekst.

Mijn werk binnen het team varieert van leuke, grappige blogs tot feitelijke en informatieve teksten. Eigenlijk komt alles binnen ons tekstbureau weleens voorbij. Een van mijn vaardigheden is het aanpassen van mijn schrijfstijl aan de wensen van anderen. Dat is belangrijk in ons vak. Goed kijken naar de bedrijven waarvoor we werken. En nog veel belangrijker: naar hun klanten.

Van blogs over liefde en gebroken harten tot een artikel over luchtreinigers, ik maak er gewoon een goed verhaal van!

Diana Koning

Tekstschrijver

Al mijn hele leven ben ik gek op taal en schrijven. Het was dan ook geen verrassing dat ik Communicatie- en Informatiewetenschappen ging studeren. Na deze bachelor specialiseerde ik me verder door middel van de master Journalistiek. Tijdens mijn opleiding heb ik veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de meest uiteenlopende vraagstukken – van de redenen dat mensen bepaalde nieuwsberichten wel en andere juist niet aanklikken tot hoe berichtgeving invloed heeft op de beurskoersen van grote bedrijven.

Toch wist ik van het begin af aan dat ik het allerliefst zelf zou schrijven. Na de studie begon ik dan ook een blog over mijn andere grote passie: nagellak en nail art. Nu krijg ik bij BureauTekst de kans om daar nog veel meer onderwerpen aan toe te voegen. Waar een tekst ook over gaat: mijn hart ligt bij het schrijven ervan!

Ook met ons samenwerken aan winstgevende teksten?

Neem direct contact op.

Stuur ons een mailtje!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BEL MAIL