BureauTekst > Webteksten > UX copywriting

Verdwalen op je website: nergens voor nodig

Op een website raak je snel de weg kwijt, maar met onze hulp verdwaalt jouw klant niet. Doe als Hans en Grietje en laat wat broodkruimels achter in de vorm van content. Met een duidelijke tekst op de juiste plek wijs je de bezoekers van je site de weg. En niet alleen de grote kruimels doen hun werk, ook de kleintjes kunnen nuttig zijn. Op je site zijn dat je buttons, headers en call to actions net zo belangrijk als de grote stukken tekst.

Microcopy: klein maar belangrijk

Het klinkt zo oneerbiedig: microcopy. Maar dat is een groot deel wat UX copywriting is: met piepkleine stukjes tekst zorgen voor een optimale gebruikservaring van de klant. Optimaal voor de ondernemer die iets aan de man wil brengen maar ook optimaal voor de klant die zo snel mogelijk iets wil vinden.

UX copywriters maken je helpdesk overbodig

Goede UX copy neemt je aan de hand mee en dat scheelt je helpdesk een hoop werk. We zijn zelf vaak genoeg alle donkere paadjes  een site afgelopen om ons uiterste best te doen op de UX broodkruimels. We bedenken bij elke tekst hoe we de klant kunnen begeleiden. Snel, duidelijk en op een simpele manier. Dat scheelt een hoop telefoontjes van gefrustreerde klanten. Of erger nog: potentiele klanten die de moed opgeven nadat ze zijn verdwaald op je site.

Kom maar hier met je 404

De fijnste pagina om te schrijven? De foutpagina. Voor ons is de 404 geen doodlopend weggetje, maar een geheime doorgang: hiermee kun je in een paar regels laten zien wat je kunt als tekstschrijver. Liefst met humor. Een goede 404 is een pagina waarmee je op een originele manier reclame maakt voor een bedrijf. Zo maak je van een foute afslag een mogelijkheid.

Geen duidelijke richting? Geen probleem!

We werken veel samen met marketingbureaus en websitebouwers. Zij benaderen ons omdat we genoeg hebben aan weinig informatie. Met een ruwe opzet van een nieuwe site kunnen we al onze weg vinden. Waar zitten de knoppen, wat wordt de route die de gebruiker gaat afleggen? Als we dat weten, kunnen we meters gaan maken. Of het nou tekst over minihijskranen, pensioenen, duurzame verlichting of archivering is.

UX copywriter inhuren?
Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL