“Succes met je content is net zo verslavend als cryptocurrency zelf.”

“Succes met je content is net zo verslavend als cryptocurrency zelf.” In slechts een paar maanden tijd van 50 naar 5000 unieke online bezoekers per dag. Dat is op zijn

“Succes met je content is net zo verslavend als cryptocurrency zelf.”

In slechts een paar maanden tijd van 50 naar 5000 unieke online bezoekers per dag. Dat is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Samen met een vriend en een oud-collega zette Rico Engelbarts het platform Crypto Insiders op. “Succes met je content is net zo verslavend als cryptocurrency zelf. Hoe sneller het gaat, hoe sneller je wil.”

 

Interesse gewekt

In 2017 werd Rico ziek. “Niet een beetje”, blikt hij terug op een donkere periode. “Van de ene op de andere dag voelde ik me beroerd. Eten en slapen werd steeds lastiger en het ging daardoor hard bergafwaarts.” Veel van zijn half-wakkere tijd brengt hij surfend op internet door. “Ik had al jaren interesse in cryptocurrency en door mijn ziekte had ik opeens tijd om me erin te verdiepen.”

Nu – een jaar later – gaat het stukken beter met Rico. Niet alleen lichamelijk, ook financieel. “Ik dacht dat ik zou overlijden en heb al mijn spaargeld in Ethereum gestopt, in mijn ogen de cryptocurrency van de toekomst.” Met een glimlach vervolgt hij: “Dat heeft ervoor gezorgd dat ik er financieel nu comfortabel bij zit.”

 

 

Gerenommeerde platforms in het buitenland

Zijn succesvolle handel in cryptocurrency dankt Rico met name aan buitenlandse platforms waar hij zijn informatie vandaan kan halen. “Op Nederlandse platforms is wel iets te vinden, maar de contentfrequentie is heel beperkt. Er verschijnen amper nieuwe artikelen en wat er online komt, is vaak oppervlakkig. Ik ontdekte al snel dat buitenlandse platforms een heel andere maatstaf hebben. Daar verschijnen soms wel twintig tot veertig berichten per dag, met veelal nuttige informatie. Logisch dat ze daar zo veel meer succes hadden. En dat ze als gerenommeerde platforms werden gezien.”

 

Eigen platform over cryptocurrency

Langzaam vormt in Rico’s hoofd het plan om zelf een platform over cryptocurrency te beginnen. “Ik kreeg steeds meer telefoontjes en vragen van mensen die wilden weten hoe ik zo snel zo veel geld had verdiend. Ik probeerde iedereen te woord te staan en te adviseren, maar ik was lichamelijk nog niet hersteld en het werd al snel een overload. Toen ben ik begonnen met schrijven. Alle vragen die ik daarvoor 100 keer beantwoordde, kon ik nu in een paar stukken tekst samenvatten.”

 

De online lat

Al snel na de aftrap van zijn eigen platform komt Rico in contact met een oud-collega. “Die is analytisch erg sterk en heeft me geholpen om de cryptomarkt in kaart te brengen. Dat deden we met vragen zoals: Wie is onze doelgroep? Welke contentbehoefte hebben zij? Wat is er nog niet en hoe kunnen wij dat gat opvullen? Samen hebben we het platform Crypto Insiders opgezet en uitgebreid. Vervolgens hebben we ook nog een vriend aangetrokken die goed kan schrijven. Ik heb zelf wel een aantal cursussen gevolgd de afgelopen tijd, maar een professionele schrijver ben ik niet.” Hij lacht: “En ik denk dat ik er ook geen word. Ik doe liever dingen waar ik echt goed in ben, zodat ik efficiënt ben in mijn werkzaamheden. Researchen bijvoorbeeld. Er is héél veel informatie te vinden ter inspiratie voor onze eigen content.”

Hij geeft daarbij wel een belangrijke aanvulling voor andere bedrijven. “Je kunt veel afkijken van concurrenten, maar daarna moet je dat ontstijgen en er je eigen draai aan geven. Voor online succes kan je lat maar beter te hoog liggen dan te laag.”

 

 

Samenwerken met anderen

De doelgroep van Rico en zijn collega’s is jong. “Het zijn vooral millennials en jongeren die interesse hebben in cryptocurrency. We hebben vanaf de start van Crypto Insiders besloten om onze tone-of-voice daarop aan te passen: professioneel met een knipoog. Tweakers is wat dat betreft een groot voorbeeld voor ons. Strak, maar niet stroef.”

Sowieso kijkt Rico veel naar andere platforms. “Als je succes wil met je content, moet je beseffen dat je slechts een eilandje bent in een grote zee. Door samen te werken met de rest, komt je groei in een stroomversnelling. Je wordt gezien en genoemd en bovendien is het goed voor je naamsbekendheid.”

 

Gesponsorde content

Rico verdient op dit moment nog niets met zijn platform. “Nu we zo hard zijn gegroeid qua bezoekersaantallen, willen we dat veranderen. We zijn bijvoorbeeld bezig met bannering, advertorials, persberichten en andere vormen van gesponsorde content. We moeten nog veel uitvogelen. Hoe waarborgen we bijvoorbeeld dat de content professioneel en diepgaand blijft? Dat vinden we extreem belangrijk. We schrijven zelf zo’n 5 artikelen per dag en ook daarbij is diepgang de maatstaf.”

Creativiteit hoort volgens Rico ook thuis in het lijstje. “Creativiteit bepaalt in grote mate hoe ver je succes zal reiken online.”

 

Meer schrijven, meer resultaat

De groei van Crypto Insiders is niet meer te stoppen. Rico: “Onze volgende stap is uitbreiding naar het buitenland. En we denken na over leuke acties. In de cryptowereld is ‘when lambo?’ een veelgebruikte term. Dat houdt zoiets in als: wanneer kan ik mijn Lamborghini kopen met het door crypto verdiende geld? Het lijkt ons leuk om zo’n wagen te huren en bestickerd door Amsterdam te rijden als reclame voor Crypto Insiders. We weten zeker dat onze doelgroep daarom kan lachen.”

Een advies dat Rico graag nog wil meegeven aan iedereen die content creëert: “Probeer een paar punten of eigenschappen te vinden waarmee je jezelf onderscheidt van de rest. Welke meerwaarde kun je bieden waardoor lezers juist naar jouw platform willen komen? Definieer je onderscheidende factoren, handel daarnaar en bouw dat uit.”

 

“Succes met jouw content!”

BureauTekst interviewt regelmatig een bedrijf dat met hun content gave successen boekt. Deze keer aan het woord: Crypto Insiders. In een paar maanden tijd groeide dit platform van 50 naar 5.000 unieke bezoekers per dag. Hoe flikken ze dat? Eigenaar Rico Engelbarts onthult de geheimen van hun succesvolle content. Doe er je voordeel mee!

 

*Dit bericht publiceerden we eerder op de website van Frankwatching.