Hallo? Is daar iemand?

Je gloednieuwe app krijgt geen downloads. Er zit geen mens in je hippe lunchspot. Niemand schrijft over je zojuist gepubliceerde onderzoek. Een persbericht is de manier om de wereld op de hoogte te stellen van jouw grote nieuws. Met een goede invalshoek en een waterdicht verhaal sturen we jouw boodschap naar relevante media. Zij doen de rest. Zet die champagne maar vast klaar, je gaat het druk krijgen!

  • Opvallen met een goede invalshoek
  • Overtuigen met een pakkend verhaal
  • Gratis verspreid worden door de media

Persbericht schrijven doen we zo

Onze copywriters weten precies welke ingrediënten nodig zijn om op te vallen in de mailbox van journalisten. Geen wervende tekst doordrenkt met reclamepraatjes, maar een informatieve tekst die de juiste doelgroep aanspreekt. Met de juiste structuur, een prikkelende kop en een creatief sausje valt jouw nieuws op in die stortvloed aan persberichten.

Analyse

Strategie

Kalender

Schrijven

Maandelijkse meet

Even babbelen?

Wat maakt een persbericht goed?

Als je actueel nieuws brengt zonder enige reclametaal heb je de grootste kans dat jouw persbericht wordt opgepikt door kranten en websites. Objectief schrijven dus. Begin daarnaast met de kernboodschap en gebruik een heldere structuur. Vermijd jargon en vergeet je contactgegevens niet te vermelden.

Doen jullie ook aan online marketing?

En of! We wonen en werken samen met online marketing bureau Whello in Amsterdam. Samen zetten we jouw marketingverhaal om in een concrete boodschap die via het juiste kanaal bij jouw klant terecht komt.

Hoe zorgen jullie ervoor dat je mijn bedrijf leert kennen?

Voor we gaan schrijven bespreken we wat je wensen zijn. Wat maakt jouw bedrijf uniek, wie is je doelgroep en wat is het doel van je webpagina? Ook bespreken we de tone of voice: de manier waarop we de lezer aanspreken.

Wat maakt BureauTekst uniek?

BureauTekst biedt bedrijven de voordelen van alle content diensten onder één dak. We geloven namelijk in de synergie van alle specialismen.

Onze copywriter komt bijvoorbeeld tot een beter presterende webtekst door de samenwerking met onze SEO’er. En we halen meer uit social campagnes omdat ook onze designer betrokken is.

Voor wie werken jullie?

We schrijven voor grote en middelgrote bedrijven in werkelijk iedere branche. Bekende namen zijn Visma | YouServe, HG, TintelTuin, fashionmerk MAIUM, Port of Amsterdam en Sunweb. Inmiddels hebben we ervaring met ieder onderwerp. Zo tikken we voor makelaars, de zorg, SaaS-bedrijven, modemerken en HR.