Complexe materie begrijpelijk maken voor Visma YouServe

De uitdaging

Hoe maak je taaie, ingewikkelde wetten en regels begrijpelijk voor HR-professionals? Met heldere content natuurlijk. Het hele jaar door helpen we Visma YouServe met duidelijke artikelen zonder wollige ambtenarentaal, die afgestemd zijn op hun specifieke HR-doelgroep. 

Zo werkte copywriter Diana in september aan een groot artikel over de belastingplannen van Prinsjesdag. Hier zaten veel nieuwe regels bij die gevolgen hebben voor HR-afdelingen van bedrijven: van veranderingen in loonadministratie tot nieuwe pensioenregels. Ze neemt je mee in het proces.

De aanpak

Om de langdurige samenwerking soepel te laten verlopen, werken we met een briefingdocument. Voor elk nieuw artikel vult Visma YouServe de insteek, input en het doel in.

Omdat het Prinsjesdag-artikel snel online moest, was een efficiënte aanpak heel belangrijk. Diana werkte dan ook nauw samen met Jan Dekkema, Kennismanager Wet- en Regelgeving bij Visma YouServe. Op Prinsjesdag stuurde Jan ‘s ochtends alvast wat onderwerpen door om een begin te maken met het artikel. 

Nadat alle officiële stukken om 15:00 uur waren vrijgegeven, volgde een meeting om de exacte onderwerpen te bespreken. Daarna schreef Diana de eerste versie. De volgende ochtend om 8:00 uur was er opnieuw een overleg, dit keer om de laatste toevoegingen en aanpassingen te bespreken. Vervolgens verwerkte Diana deze en zo was het uitgebreide artikel om 10:00 uur helemaal klaar.

Sneak peek van het resultaat

Copywriter Diana leefde zich in in de doelgroep en vertaalde de ingewikkelde officiële stukken naar een helder en begrijpelijk artikel. Zo is het voor HR-professionals meteen duidelijk wat de veranderingen zijn en waar ze mee aan de slag moeten. Hier lees je een deel van het artikel. Benieuwd naar de rest?

De focus lag op

  • Ingewikkelde belastingplannen begrijpelijk uitleggen
  • Een overzichtelijk artikel maken
  • De doelgroep informeren

“Wat leveren deze maatregelen werknemers op?

De stijging van heffingskortingen en schijfgrenzen voor 2024 is veel hoger dan in andere jaren, namelijk 9,9%. Daardoor betalen je medewerkers straks minder belasting. Wat dit concreet betekent, zie je terug in de voorbeelden hieronder.

  • Iemand met een bruto inkomen van €20.000 betaalt €303 (45%) minder belasting.
  • Iemand met een bruto inkomen van €30.000 betaalt €891 (24%) minder belasting.
  • Iemand met een bruto inkomen van €75.000 betaalt €904 (4%) minder belasting.

Iedereen gaat dus minder belasting betalen, waarbij werknemers met een lager inkomen er in verhouding het meeste op vooruit gaan. Deze berekeningen zijn exclusief toeslagen, dus die komen er nog bovenop.”

Mooie woorden

Wat hebben jullie hard gewerkt aan dit mooie artikel. Grote complimenten, heel gaaf werk! Ook bij Jan straalt het trotse gevoel er vanaf. Hartstikke leuk om te zien!

Ingeborg Brandsma, Marketingmanager Visma YouServe

De samenwerking met Jan was heel fijn. Hij gaf aan op welke pagina’s van de stukken belangrijke onderwerpen stonden, zodat ik die direct in het artikel kon verwerken. Zo ontstond in een mum van tijd een prachtig resultaat!

Diana, Copywriter BureauTekst

Even babbelen?