Vacatureteksten leren schrijven

In deze krappe arbeidsmarkt is een originele vacaturetekst belangrijker dan ooit. Alle teamplayers, creatieve duizendpoten en jonge, dynamische teams kunnen in de prullenbak. Want met clichés die iedereen al gebruikt, trek je geen sollicitanten. Een goede vacaturetekst valt op, onderscheidt je van je concurrenten en duwt kwalitatieve kandidaten jouw kant op.

vivian-seo-tekstchrijver

Dit leer je allemaal

Tijdens deze training leer je hoe je aantrekkelijke vacatureteksten schrijft. Je weet hoe je een helder beeld schetst van de functie, je lezers verleidt om te solliciteren en een lekker lezende tekst schrijft. Na de workshop zit je vol nieuwe ideeën en rolt er nooit meer een vacaturecliché uit jouw toetsenbord.

  • Origineel schrijven
  • Job value proposition
  • Tekstuele beïnvloedingstechnieken
  • Volop praktische schrijftips

Handig om te weten

We geven de trainingen bij ons tekstbureau in Amsterdam, in de Houthavens. Met een jong en dynamisch team zonder 9-tot-5-mentaliteit. Geintje. De investering voor deze training is €595,00 per persoon exclusief btw. Ben je met meer personen? Dan maken we graag een prijs op maat.

Liever vacatureteksten laten schrijven?

Onze tekstschrijvers dompelen zich helemaal onder in jouw bedrijf en vakgebied. Wat maakt werken bij jouw bedrijf zo’n feest en waarom willen jouw werknemers nooit meer weg? We tikken originele vacatureteksten die onweerstaanbaar zijn voor je potentiële kandidaten. Met de juiste invalshoek en zonder clichés.

Even babbelen?

Vanaf hoeveel personen kan ik een training volgen?

Dat kan al vanaf 1 persoon. Kom je met meer dan 2 personen? Dan krijg je korting op de totaalprijs.

Hoe zien jullie schrijftrainingen eruit?

Iedere training bevat een fijne mix van toegankelijke theorie, praktische oefeningen en feedback. Zo breng je alles meteen in de praktijk en krijg je meteen advies van een tekstschrijver.

Geven jullie schrijftrainingen online of op locatie?

We geven de voorkeur aan trainingen op locatie, omdat onze kennis en enthousiasme dan veel beter overkomen. Ook kun jij dan makkelijker vragen stellen. Dit kan bij ons tekstbureau in de Amsterdamse Houthavens, maar ook bij jou op kantoor.

Kunnen jullie ook helpen met recruitmentmarketing?

Dat pakken we graag samen met onze marketingcollega’s van Whello op. We bedenken een strategie, creëren een sterke recruitmentcampagne, schrijven vacatureteksten en zorgen er vervolgens voor dat jouw aankomende werknemers de vacatures zien.

Wat is er onmisbaar in een goede vacaturetekst?

Op nummer één: gewonemensentaal. Maak je tekst niet onnodig ingewikkeld met allerlei omslachtige termen. Taal uit je vakgebied kun je natuurlijk wel gebruiken. Verder is een goede functieomschrijving met de precieze taken die bij de baan horen onmisbaar. Ook moet de werksfeer doorsijpelen in de hele vacature. Zo spreek je precies de juiste mensen aan. Met een creatief sausje van onze tekstschrijvers lijkt jouw vacature op geen enkele andere vacature.

Wat maakt jullie vacatureteksten anders?

Onze copywriters laten alles wat standaard is los. We zetten jouw potentiële werknemers op een groot podium en passen onze teksten daarop aan. Waarom is het zo’n feest om bij jouw bedrijf te werken? Met de juiste invalshoek spreken we precies de goede kandidaten aan. We maken jouw openstaande functie onweerstaanbaar. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Stuur even een mailtje, dan laten we een voorbeeld zien.