BureauTekst > Webteksten

Je maakt ons niet wijs dat je dagelijks aan je collega’s vraagt: “Kan ik iemand ontzorgen qua cafeïne behoefte?” Mensen denken waarschijnlijk dat je gek geworden bent. Dit geldt ook voor webteksten. Zorg ervoor dat ze helder zijn en dat ze simpelweg doen wat ze moeten doen. Voor we verder gaan alvast een basisregel: ontzorgen is erg. Voldoen aan iemands servicebehoefte is nog erger.

Een goede webtekst is allereerst vindbaar

Leuk hoor, die grappige en bijzondere webtekst op je website. Maar wel jammer dat niemand hem leest, omdat je website onvindbaar is. Gelukkig kun je dat op een simpele manier voorkomen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat je webteksten SEO-proof geschreven zijn. Een goede tekstschrijver schrijft niet alleen voor de lezer, maar ook ook voor Google. In de basis hebben die vaak dezelfde behoeften.

Vertel waarom jouw product onweerstaanbaar is

Vaak is het illegaal om mensen pijn te doen. Maar in webteksten mag dat best. Sterker nog: het werkt heel overtuigend als je de vinger bij klanten op de zere plek weet te leggen. Is jouw product een oplossing voor een probleem? Vertel dan hoe jij de websitebezoeker gaat helpen. Denk aan zinnen als : “ Herken je dat….? Ben je het ook zo zat om…? Verspil je elke dag je tijd aan…? “Wedden dat je meteen de aandacht van de klant te pakken hebt?

Kortom: mom met overtuigende teksten en maak duidelijk waarom iemand die dienst of dat product écht bij jou moet afnemen. En dus níét bij de concurrent. 

Meer winst? Betere webteksten!

Veel bedrijven laten winst liggen omdat ze de kracht van goed geschreven webteksten onderschatten. Met de juiste woorden haal je de juiste klanten binnen. Veel bedrijven kiezen voor algemeenheden. Ze prijzen zichzelf aan met een vriendelijke klantenservice, snelle levertijden en – nog erger – ze beloven dat ze klanten ‘ontzorgen’. Of ze nu autobanden verkopen of steunkousen. We konden het niet laten: 1,3 miljoen keer komt het voor op Google. Nederland zou best een zorgeloos landje moeten zijn inmiddels, als dat echt waar was. Gelukkig zijn er een heleboel goede woorden die je wél kunt gebruiken in webteksten.

Aantrekkelijke webteksten laten schrijven

De teksten op je website moeten overeenkomen met wat je wilt uitstralen met je merk. Vaak gaat dit mis. Er is simpelweg te weinig tijd of aandacht aan de webteksten besteed. Dat is zonde, want zo loop je als bedrijf klanten mis. Benieuwd naar wat we voor jou zouden schrijven? Laten we bellen!

Webteksten laten schrijven?
Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL