Serie van 82 zwangerschapsblogs voor Kruidvat

De uitdaging

Hoe je een doelgroep naar je winkel of webshop trekt? Door in beeld te komen met relevante content. Drogisterij Kruidvat wilde de zichtbaarheid bij zwangere vrouwen vergroten met een serie blogs rondom zwangerschap en baby’s. Een zwangerschapskalender, groeikalender en praktische voedingsschema’s geven zwangere vrouwen alle informatie die nodig is in deze turbulente periode in haar leven.

Onze tekstschrijvers gingen aan de slag en leverden uiteindelijk in 2 maanden tijd 82 waardevolle blogs op.

De aanpak

Op basis van zoekwoordonderzoek zetten we een uitgebreide contentkalender op die inspeelt op de vragen van zwangere vrouwen tijdens en na haar zwangerschap. In een zwangerschapskalender vindt ze wekelijks praktische informatie, een groeikalender laat de ontwikkeling in het eerste levensjaar zien en voedingsschema’s geven houvast rondom de eerste hapjes. In alle blogs wordt ingehaakt op bijpassende producten uit het Kruidvat-assortiment. 

Zo deden we dat

  • Vanuit een focuszoekwoord contentkalender maken
  • Tone of voice afstemmen
  • Input verzamelen
  • Kinderdiëtist interviewen
  • Blogs schrijven

Sneak peek van het resultaat

Tekstschrijver Diana schreef een groot deel van de lekker lezende, inspirerende zwangerschapsblogs en nam ook de eindredactie van het project op zich. Hier lees je een deel. Benieuwd naar de rest?

De focus lag op

  • Vragen van zwangeren beantwoorden
  • Koppeling met Kruidvat-producten maken
  • Doelgroep inspireren

1 week zwanger: de week van je laatste menstruatie

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

In de eerste week van je officiële zwangerschap ben je eigenlijk nog niet zwanger. Je hebt in deze week namelijk net je laatste menstruatie gehad. Huh? Hoe het precies zit met de telling, dat lees je hieronder. Voorlopig heb je in ieder geval geen maandverband meer nodig, maar babyspullen!

Mooie woorden

Het was ontzettend leuk om voor Kruidvat in de wereld van zwangerschappen en baby’s te duiken. Na het lezen van deze blogs is iedere zwangere vrouw helemaal voorbereid op alles wat komen gaat. Via handige links naar het Kruidvat-assortiment weet ze precies welke producten haar en de kleine zullen helpen.

Diana, Copywriter BureauTekst

Even babbelen?