Als tekstbureau ondersteunen we bedrijven door heel Nederland om zakelijke teksten met impact over te brengen. Storytelling en tone of voice zijn daarbij twee belangrijke termen. Lees met welke teksten we je bij BureauTekst kunnen helpen en hoe we dat doen.

Storytelling & zakelijke teksten

Corporate storytelling gaat over samenhang en betekenis rondom een thema. We pakken het voorbeeld van Coolblue er weer bij. Dit bedrijf staat bekend om haar glimlach. Dat draagt Coolblue in alles uit. Van de vriendelijkheid van de bezorgers tot de grapjes op hun website. Het verhaal van Coolblue is samenhangend en consistent. Niet alleen naar buiten toe, maar ook intern.

Wat Coolblue kan, kunnen wij ook. Met ons creatieve team van tekstschrijvers helpen we ook jouw bedrijf om de corporate story helder te krijgen. We doen dat door het opzetten van een contentstrategie en het schrijven verschillende soorten zakelijke teksten.

Webteksten

Als je onze bescheiden mening vraagt, zijn webteksten de aller- allerbelangrijkste teksten om als  bedrijf je tijd, geld en energie aan te besteden. Ze zijn je visitekaartje, zorgen voor extra omzet en winst, halen nieuwe klanten binnen en nog veel meer. Bij BureauTekst werken we met een team SEO-gecertificeerde tekstschrijvers die al veel bedrijven naar hoge posities in Google en andere zoekmachines hielpen. Bedrijven van MKB tot multinational. En dat doen we uiteraard ook graag voor jou.

 

Interviews

Ontroerende anekdotes, een meeslepende geschiedenis en grappige details: ze zijn goud voor jouw corporate story. Door middel van interviews komen zakelijke teksten tot leven. Interviews met medewerkers, klanten, CEO’s, oprichters, etc. In een interview klinkt niet alleen de stem door van de persoon die je interviewt, maar ook de corporate story/bedrijfsfilosofie. Mits je de goede vragen stelt natuurlijk.

Onze tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in interviewen. Zij weten altijd het verhaal achter de persoon tevoorschijn te toveren. Het verhaal waarin passies en drijfveren aan het licht komen.

Schakel ons in voor interviews in tijdschriften, e-zines, nieuwsbrieven of online artikelen. De verhalen zijn er al, alleen wij zetten ze om in woorden die raken.

 

Persberichten

Persberichten ouderwets? Helemaal niet. Goede persberichten met een hoge nieuwswaarde zorgen voor veel free publicity. Wij schrijven persberichten die opvallen tussen de rest, die niet alleen je corporate story vertellen, maar die ook inhaken op trends en actualiteiten, die prikkelen en het waard zijn te plaatsen en te delen.

Open jij een nieuw filiaal? Breng je een product op de markt, of lanceer je een dienst? Schakel onze hulp in. Wij zorgen dat de rest van de wereld dit ook snel weet.

 

Nieuwsbrieven

Klik. De klant opent je nieuwsbrief. Maar is wat je te melden hebt ook interessant om te lezen? Veel bedrijven gebruiken hun nieuwsbrief als een egodocument. Ze hebben het alleen maar over hun bedrijf, hun producten en hun diensten. Zo verlies je lezers. Het is beter om aan te sluiten bij de belevingswereld van je klanten.

E-mailmarketing blijkt nog steeds een van de effectiefste middelen om je klant te bereiken. Nieuwsbrieven zijn een goeie. Hoe je de inboxoorlog wint? Met woorden. Woorden die prikkelen,  aandacht vragen en schreeuwen: lees verder!

Zelf geen tijd om iedere week of maand een goede nieuwsbrief te maken? Dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben we een complete nieuwsbriefservice inclusief opmaak in Mailchimp. Sluit een nieuwsbrief-abonnement af. Wij zorgen dat jouw e-mails geopend worden.

 

Flyers en brochures

Wist je dat je gemiddeld maar drie seconden naar een flyer kijkt? Het ontwerp moet perfect zijn en de tekst moet meteen overtuigen. Anders belandt jouw flyer in de prullenbak. Wij schrijven pakkende teksten die uitnodigen verder te lezen.

 

Jaarboeken en bedrijfsmagazines

Een onderdeel van corporate storytelling kan ook een boek of een bedrijfsmagazine zijn. Steeds meer bedrijven laten verhalen op zo’n manier bundelen.

Een boek of bedrijfsmagazine: het is een krachtig middel om een nieuw imago neer te zetten, bestaande klantrelaties aan te halen of de betrokkenheid van eigen medewerkers te vergroten. Ook hierbij kan BureauTekst je helpen.

Overzicht zakelijke teksten

Hier een overzicht van alle zakelijke teksten die we regelmatig schrijven:

 

Zakelijke teksten laten schrijven

Laat jouw bedrijf nog kansen liggen op het gebied van impactvolle communicatie? Wil je ook zakelijke teksten laten schrijven waarmee je klanten vindt en bindt? De tekstschrijvers van BureauTekst helpen je graag verder.

 

Gratis proeftekst aanvragen

Met ons praten?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wil je iets anders weten?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.