Als tekstbureau ondersteunen we bedrijven door heel Nederland om zakelijke teksten met impact over te brengen. Storytelling en tone of voice zijn daarbij twee belangrijke termen. Lees met welke teksten we je bij BureauTekst kunnen helpen en hoe we dat doen.

Storytelling & zakelijke teksten

Corporate storytelling gaat over samenhang en betekenis rondom een thema. We pakken het voorbeeld van Coolblue er weer bij. Dit bedrijf staat bekend om haar glimlach. Dat draagt Coolblue in alles uit. Van de vriendelijkheid van de bezorgers tot de grapjes op hun website. Het verhaal van Coolblue is samenhangend en consistent. Niet alleen naar buiten toe, maar ook intern.

Wat Coolblue kan, kunnen wij ook. Met ons creatieve team van tekstschrijvers en online marketeers kunnen wij jou helpen om jouw corporate story helder te krijgen. We schrijven verschillende soorten zakelijke teksten.

Interviews

Ontroerende anekdotes, een meeslepende geschiedenis en grappige details: ze zijn goud voor jouw corporate story. Door middel van interviews komt jouw verhaal tot leven. Interviews met medewerkers, klanten, CEO’s, oprichters, etc. In een interview klinkt niet alleen de stem door van de persoon die je interviewt, maar ook de corporate story/bedrijfsfilosofie. Mits je de goede vragen stelt natuurlijk.

Onze tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in interviewen. Zij weten altijd het verhaal achter de persoon tevoorschijn te toveren. Het verhaal waarin passies en drijfveren aan het licht komen.

Schakel ons in voor interviews in tijdschriften, e-zines, nieuwsbrieven of online artikelen. De verhalen zijn er al, alleen wij zetten ze om in woorden die raken.

Persberichten

Persberichten ouderwets? Helemaal niet. Goede persberichten met een hoge nieuwswaarde zorgen voor veel free publicity. Wij schrijven persberichten die opvallen tussen de rest, die niet alleen je corporate story vertellen, maar die ook inhaken op trends en actualiteiten, die prikkelen en het waard zijn te plaatsen en te delen.

Open jij een nieuw filiaal? Breng je een product op de markt, of lanceer je een dienst? Schakel onze hulp in. Wij zorgen dat de rest van de wereld dit ook weet.

Nieuwsbrieven

E-mailmarketing blijkt nog steeds een van de effectiefste middelen om je klant te bereiken. Nieuwsbrieven zijn een goed middel. Het is zaak op te vallen met je nieuwsbrief in de inbox. Hoe je de inboxoorlog wint? Met woorden. Woorden die prikkelen,  aandacht vragen en schreeuwen: lees verder!

Klik. De klant opent je nieuwsbrief. Maar is wat je te melden hebt ook interessant om te lezen? Veel bedrijven gebruiken hun nieuwsbrief als een egodocument. Ze hebben het alleen maar over hun bedrijf, hun producten en hun diensten. Zo verlies je lezers. Het is beter om aan te sluiten bij de belevingswereld van je klanten.

Een goede nieuwsbrief is als een goed samengesteld menu. Je presenteert alles in hapklare brokjes. Ook als je lezer niet zo veel trek heeft, moet hij het snel kunnen scannen. Vetgedrukte kopjes en een goede lay-out helpen hierbij.

Zelf geen tijd om iedere week of maand een goede nieuwsbrief te maken? Dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben we een complete nieuwsbriefservice inclusief opmaak in Mailchimp. Sluit een nieuwsbrief-abonnement af. Wij zorgen dat jouw e-mails geopend worden.

Flyers en brochures

Wist je dat je gemiddeld maar drie seconden naar een flyer kijkt? Het ontwerp moet perfect zijn en de tekst moet meteen overtuigen. Anders belandt jouw flyer in de prullenbak. Wij schrijven pakkende teksten die uitnodigen verder te lezen.

Jaarboek of bedrijfsmagazine

Een onderdeel van corporate storytelling kan ook een boek of een bedrijfsmagazine zijn. Steeds meer bedrijven laten verhalen op zo’n manier bundelen.

Een boek of bedrijfsmagazine: een veel gebruikte manier om jouw corporate storttelling op papier te zetten. Het is een krachtig middel om een nieuw imago neer te zetten, bestaande klantrelaties aan te halen of de betrokkenheid van eigen medewerkers te vergroten. Ook hierbij kan BureauTekst je helpen.

Overzicht zakelijke teksten

Hier een overzicht van alle zakelijke teksten die we regelmatig schrijven:

Laat jouw bedrijf nog kansen liggen op het gebied van impactvolle communicatie? Wil je ook zakelijke teksten laten schrijven waarmee je klanten vindt en bindt? De tekstschrijvers van BureauTekst helpen je graag verder.

 

Gratis proeftekst aanvragen

Met ons praten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je iets anders weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.