BureauTekst > Zakelijke teksten > Flyers en Brochures

Flyer tekst & brochure tekst

Heb je een supermooie website? Goed zo! Dan ben je een eind op weg. Maar je bent er nog niet. Het is tijd om actief naar buiten te treden. Hoe bereik je veel mensen en geef je een goed beeld van wie jij bent en wat je doet? Juist ja, met een folder of brochure. Het lijkt misschien wat ouderwets, maar zie het als retro: het is toch juist gezellig om weer eens iets van papier vast te houden? Vooral als je een folder of brochure verspreidt die mensen ook echt willen lezen. Wij weten bij BureauTekst hoe dat moet.

Gevat of gevarieerd?

Een folder is geen brochure, en andersom gaat die vlieger ook niet op. Een flyer bestaat uit één vel. Deze moet direct pakkend zijn. Een brochure moet net zo goed pakkend zijn, maar hier heb je veel meer ruimte voor inhoud. Welke boodschap wil jij verspreiden en kun je dit het best in een flyer of juist een brochure verpakken? Bij BureauTekst maken we een boel flyers en brochures en we helpen je graag kiezen wat het beste bij jouw bedrijf past.

Tips en trucs

Wat maakt een flyer succesvol:

 • Een goede flyer heeft een duidelijk doel.

Een flyer is maar klein. Dus moet je niet te veel willen vertellen. Kies een kernboodschap en laat die duidelijk naar voren komen.

 • Skip de poespas!

Zorg dat de flyer in een oogopslag duidelijk en aansprekend is.

 • Pakkend beeld

Flyers worden over het algemeen maar kort bekeken. Met een pakkend beeld en een goede tekst houd je de aandacht vast.

 • Werf, werf, werf

De beste flyertekst is niet alleen informatief, maar ook wervend. De flyer heeft een doel en wil aanzetten tot actie. Dat doe je met een goede tekst.

 • Nieuwsgierig maken

Als potentiele klanten niet nieuwsgierig raken na het zien van de flyer, is het doel niet gehaald.

De eisen voor een brochure:

 • De doelgroep direct aanspreken

Vraag je goed af wat jouw doelgroep graag wil weten.

 • Overzichtelijke teksten

Structuur staat voorop. Klinkt saai, maar is belangrijk. Met pakkende koppen en tussenkoppen maak je de tekst overzichtelijk.

 • Skip overbodige teksten

Jawel, een brochure biedt meer ruimte dan een flyer. Maar beperk je ook hier tot de belangrijkste informatie. Een brochure is geen boek.

 • Laat zien wie je bent!

Om je te onderscheiden van de rest, laat je een persoonlijke indruk achter. Een goede brochure geeft ook weer wie jij bent, waar het bedrijf voor staat en wat de lezer daaraan heeft.

 • Passende beelden

Klopt een beeld niet met de tekst? Dan leidt het alleen maar af. Zorg dat er een samenhangend geheel is.

 • Contactinformatie

Met een mooie brochure willen de lezers misschien wel meer weten van de afzender. Contactinformatie verdient een heldere en prominente plek.

BureauTekst voor flyers en brochures

Waarom je voor een goede flyer of brochure bij BureauTekst moet zijn: wij zijn met een club van vijf tekstschrijvers. Het grote voordeel daarvan? We hebben bakken ervaring en kunnen in uiteenlopende stijlen schrijven. En we maken er als team een sport van om creatief werk te leveren. Wil je een wervende, pakkende flyer? Of ga je voor een informatieve en aantrekkelijke brochure? Wij helpen je graag!

Contact

Stuur ons een mailtje!

  BEL MAIL