Reportage schrijven

Verhalend schrijven, dat is waar het bij een reportage op neerkomt. Voor een reportage gaan wij als tekstschrijvers op pad. Dit verhaal voert veel verder dan een nieuwsbericht, je doet verslag. Om wat praktijkvoorbeelden te geven: wij van BureauTekst zijn met enige regelmaat bij lezingen, open dagen, bijeenkomsten en cursussen. Om te luisteren en zelf bij te leren als het kan, maar bovenal om te zorgen dat er na afloop een geschreven reportage ligt die de opdrachtgever kan verspreiden. Zo kunnen nog veel meer mensen profiteren van wat er allemaal is gebeurd, gezegd en geleerd.

Alsof je er zelf bij was

Ben je ergens niet bij en lees je achteraf de notulen? Dan krijg je heel droog mee wat er is gezegd en besloten. Is dat vergelijkbaar met een reportage? Not even close. Een goede reportage geeft de lezer het gevoel aanwezig te zijn geweest. Wat gezegd en besproken is komt aan de orde, maar er is ook volop ruimte voor sfeer, de omgeving en reacties van de aanwezigen. Een volledig beeld dus.

Professioneel op pad

Ben je bang dat je je handen vol hebt aan een tekstschrijver? Terwijl je je eigenlijk wilt bekommeren om sprekers en gasten? Geen zorgen. De tekstschrijvers van BureauTekst zijn erg goed in zelfstandig manoeuvreren. We komen goed voorbereid aan, weten bij wie we moeten zijn en spreken zelf mensen aan voor alle benodigde informatie.

 Het eindresultaat

Laat je ons een reportage schrijven? Dan beloven wij jou:

  • Het event in een notendop

Hoe leuk ook, van een te lang stuk wordt niemand gelukkig. Wij houden onze stukken interessant, van kop tot staart.

  • Sfeer en inhoud

Jazeker, we schrijven over wat er allemaal aan bod is gekomen. Maar ook over hoe die boodschap ontvangen werd en wat de eerste reacties van de aanwezigen is.

  • Begrijpelijke informatie

Wij houden onze teksten graag begrijpelijk voor een brede doelgroep. Van een mespuntje jargon zijn we niet vies, maar een van onze stijlregels is dat teksten voor een breed publiek toegankelijk moeten zijn.

  • Wervende taal

Ik had daar ook bij willen zijn! Denkt de lezer dat na het lezen van onze reportage? Dan zijn wij blij.

BureauTekst voor typewerk en meer

Overweeg je een externe tekstschrijver in te huren voor een reportage? Dan kun je goed bij BureauTekst terecht. Waarom BureauTekst? Wij bestaan uit een team van vijf tekstschrijvers. Bij elkaar opgeteld hebben we bakken ervaring. Zo werkten wij bij de overheid, ngo’s, op nieuwsredacties, bij commerciële bedrijven en meer. En alle teksten die wij schrijven, gaan eerst langs onze eindredacteur, als vanzelfsprekend extraatje, voordat ze teruggaan naar de klant. Zo behalen we de best mogelijke resultaten. Is het een spoedklus? Een krappe deadline maakt ons al lang niet meer nerveus. Wil je meer over ons weten of direct met ons in zee? Laat vooral van je horen!

Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL