BureauTekst > Zakelijke teksten > Vacatureteksten

Originele vacatureteksten
omdat een vacaturetekst schrijven ook een baan is

Een spin in het web? Lekker laten hangen. En een teamplayer? Die stel je maar op in je korfbalteam. Nog zoiets: de work-hard-play-hard-mentaliteit. Die noemen we bij BureauTekst liever: ‘Niet miepen maar typen’. Toch miepen we best vaak. Meestal over tranentrekkende vacatureteksten. Zelf maken we mensen ook best graag aan het huilen hoor, maar dan van het lachen.

Een wervende vacaturetekst

Een wervende vacaturetekst is meer dan alleen een middel om een geweldige sollicitant te vinden. Het is ook de manier om je bedrijf in de spotlights te zetten. Ook bij potentiële klanten of opdrachtgevers. Val jij op met een leuke, frisse tekst? Dan straalt dat af op je bedrijf.

Zo schreven we bijvoorbeeld een vacaturetekst voor Licht NL. Zij waren op zoek naar een accountmanager noodverlichting. De vacature leverde een stroom reacties op. Veel mensen werden vrolijk van zinnen als:

Natuurlijk ben je als accountmanager noodverlichting geïnteresseerd in licht en techniek. Als wij ‘peertje’ zeggen, ren jij niet naar de fruitschaal.

Spring eruit met originele vacatureteksten

Ook een advocatenkantoor werd overladen met reacties nadat wij een creatieve vacaturetekst voor ze schreven:

We werken met een klein team, dus er zijn altijd genoeg bitterballen. Je salaris is trouwens ook ruim voldoende. Zeker als je goed presteert, want dan kun je rekenen op een bonus. Plus een extra bitterbal. De ‘juridisch-commercieel-adviseur-met-ballen-bal’.

De vacaturetekst voor tuinwebshop Twinckels was helemaal een hit. We kregen zelfs een telefoontje van Monsterboard met complimenten, omdat ze zo hadden gelachen bij de plaatsing. Zelf vonden we het intro erg geslaagd:

Onze online marketeer is de hort op. De komende zes maanden stuurt ze ons jaloersmakende foto’s van verre landen. En jij? Jij breekt je hoofd over hoe je onze webshopartikelen aan de man brengt. Terwijl zij in haar hangmat ligt, bedenk jij hoe je dat ding verkoopt. Verschil moet er zijn, nietwaar? Maar het mooie is: jij vindt het nog leuk ook.

Recruitment marketing + de juiste toon = de juiste kandidaat

Het belangrijkste doel van vacatureteksten is natuurlijk dat de juiste sollicitanten zich melden. Ook daar helpen we bij. Of liever gezegd, daar helpt ons favoriete marketingbureau jou bij. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in recruitment marketing. Say What? Ja echt. En dat is maar goed ook want uit onderzoek is gebleken dat steeds meer kandidaten online getriggerd worden om te solliciteren. Jouw vacature ophangen op het advertentiebord bij de Albert Heijn is dus geen goed idee. En jouw vacature wegmoffelen op plek 490 op Indeed ook niet.

Wil je de juiste kandidaten aantrekken? Dan is het belangrijk dat je naast een goede vacaturetekst ook de juiste online marketing strategie hanteert. En dat is waar Whello jou bij gaat helpen door middel van data analyses en video’s. En met succes. Een geniale tekst combinatie met de juiste online marketing strategie zorgt ervoor dat jij binnen 2 weken de juiste kandidaat voor jouw vacature binnen hebt gehengeld. En om met Benjamin Franklin te spreken: time is money.

Heb je ook wervende en originele vacatureteksten nodig? En kun jij wel wat hulp gebruiken met jouw recruitment marketing? Of beter gezegd: wil jij dit vooral niet zelf doen? Dan moeten wij kennismaken.

Stuur ons een mailtje!

    BEL MAIL