Goede SEO-teksten schrijven? Zo doe je dat

Het belang van goede SEO-teksten kúnnen we niet meer onderschatten. Online teksten schrijven zonder na te denken over SEO, is simpelweg tijdverspilling! En tijd is geld, nietwaar? Wil je als bedrijf de bestaande klantenkring uitbreiden, je omzet verhogen of een nieuwe dienst in de markt zetten? Dan is een vindbare website stap één. Goede SEO-teksten helpen hierbij. In dit blog lees je hoe je ze schrijft.

Kies de juiste zoekwoorden

Wist je dat 70% van de mensen niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten? Daarom is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen voordat je begint met je SEO-tekst. Een zoekwoord? Wat is dat? Een zoekwoord is een woord waar mensen veel op zoeken in Google. Op ‘goede SEO-teksten schrijven’ wordt bijvoorbeeld veel gezocht. Flauw…

 

Gebruik het juiste zoekwoord op de juiste plek

Heb je de juiste zoekwoorden? Dan is het belangrijk dat je deze strategisch verwerkt in je tekst. Zet bijvoorbeeld het belangrijkste zoekwoord in de SEO-titel. Dit nodigt uit tot doorklikken. En zodra mensen doorklikken, ziet Google dat jij biedt wat mensen zoeken. Het gevolg: je komt hoog in de Google zoekresultaten.

 

Schrijf een boeiende meta description

Een meta description is het stukje tekst dat je direct ziet in Google. Een korte samenvatting van jouw tekst. De meta description is indirect belangrijk bij het schrijven van een goede SEO-tekst. Het is een uitnodiging voor mensen om door te klikken of niet Schrijf daarom een verleidende meta description en verwerk, als dat kan, ook je belangrijkste zoekterm in de tekst.

 

Verlies je niet in technieken en zoekwoorden

Denk even niet aan SEO, maar concentreer je volledig op je boodschap, doelgroep en de actie waartoe je lezers wilt aanzetten. Bij het schrijven van goede SEO-teksten mogen creativiteit, enthousiasme en overtuigingstechnieken nooit ontbreken. Natuurlijk zijn techniek en zoekwoorden belangrijk. Maar je hebt niets aan hordes bezoekers op de website als zij vervolgens geen interesse tonen in je diensten of producten. Dus zorg bovenal voor een goed leesbare en enthousiaste tekst.

 

Goede SEO-teksten schrijven? BureauTekst helpt!

Laat jouw bedrijf nog kansen liggen op het gebied van het schrijven van SEO-teksten? Dan werkt ons ervaren team SEO-tekstschrijvers graag met je mee om van jouw website een succes te maken. Met de juiste overtuigingstechnieken, een vleugje verkooppsychologie en user experience helpen wij je klanten voor je bedrijf te winnen.

 

Nu contact opnemen met BureauTekst