Wat is SEO-teksten schrijven?

SEO-teksten schrijven, wat houdt dat eigenlijk in? SEO- teksten schrijven houdt in dat jij precies die teksten schrijft waar de lezer naar op zoek is. En dat jij relevante content biedt aan de lezers, wordt door Google gewaardeerd. Daardoor stijg je in de ranking en ben je nog beter vindbaar. Snap je het nog? Wij zullen het even simpel uitleggen.

Wat is SEO-teksten schrijven

Waar staat SEO voor?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent de website zó verbeteren dat de zoekmachine hem beter kan lezen en zo de waarde goed kan inschatten.

 

Waar bestaat SEO uit?

Goede SEO-teksten bestaan uit verschillende elementen:

 

 1. Content
  Content is het allerbelangrijkst. Zonder content geen vindbaarheid en dus geen zoekmachineoptimalisatie.
 2. Technische optimalisatie
  Al heb je ijzersterke content, als je website technisch niet goed in elkaar zit, kunnen de zoekmachinerobots van Google niet bij je website komen.
 3. Linkbuilding
  Linkbuilding houdt in dat er veel links naar jouw website te vinden zijn. Promoot je website. Hoe meer links, shares, likes of exposure op social media hoe beter voor de zoekmachineoptimalisatie.
 4. Aantrekkelijke teksten
  Hoe SEO proof de tekst ook is, zonder aantrekkelijk schrijfwerk leest niemand door. Dus de perfecte SEO-tekst is ook creatief en inhoudelijk sterk.

 

Waarom SEO-teksten schrijven?

Wil je als bedrijf de bestaande klantenkring uitbreiden, je omzet verhogen of een nieuwe dienst in de markt zetten? Ga dan SEO-teksten schrijven. Met SEO-teksten is jouw website namelijk beter vindbaar. De teksten geven Google de nodige handvatten om een website te indexeren, je bungelt niet meer ergens op plek 500 in de zoekresultaten, en klanten kiezen makkelijker voor jouw dienst of product.

 

Meer weten over SEO-teksten? BureauTekst helpt!

Zien we jouw bedrijf straks bovenin Google staan? Heb je SEO helemaal onder de knie? Als je antwoord ‘nee’ is, dan helpen we je er gewoon mee. Bel ons op en onze SEO-specialisten  gaan gelijk aan de slag!

 

     Nu contact opnemen met BureauTekst