Nova College zorgopleidingen inspireren studenten met casussen

De uitdaging

Het Nova College jongeren hun talenten ontwikkelen. Wat die talenten ook zijn. Zo bieden ze mbo-opleidingen aan in o.a. de zorg. Het lesmateriaal van de zorgopleidingen wordt ondersteund met inspirerende praktijkcasussen die de leerlingen een beter beeld geven van de praktijk. Wij interviewden mensen uit het werkveld om deze casussen te schrijven.

De aanpak

Het team van het Nova College koppelde ons aan mensen die werken in de zorg. Zo interviewden we Harmen van het innovatieve Kennemerhart Oppeppers-project. Ook spraken we met zorgmedewerkers over hoe het is om met verschillende doelgroepen te werken. Denk aan dementerenden, de psychiatrie en kinderen met gedragsproblemen. Dit vertaalden we naar passende tekstvormen zoals een verhaal of een interview.

Zo deden we dat

  • Samen brainstormen over casus
  • Mensen interviewen
  • Passende tekstvorm bedenken
  • Inspirerende tekst schrijven
  • Reviewen

Sneak peek van het resultaat

Copywriter Dieuwertje haalde verschillende casussen op bij de doelgroep en vertaalde die naar verhaalvormen en interviews. Hier lees je een deel van een doelgroepbeschrijving in de vorm van een verhaal.

De focus lag op

  • Informatie ophalen in de praktijk
  • Geschikte tekstvorm vinden
  • Inspireren
Kinderen met gedragsproblematiek en epilepsie

“Ben je klaar voor je voetbaltraining, Thijs?” Thijs (10 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking) springt op en loopt met Rob mee. Het is tijd voor zijn wekelijkse avond balletje trappen. Dat is vaste prik op maandag om 18.30 uur. Rob was vandaag de hele middag dag bij hem. Na de dagbesteding mocht Thijs kiezen tussen spelen op de Playstation of televisiekijken. Het werd een spannende race met de Playstation. Thijs won! Hij kent zijn begeleider Rob inmiddels goed en voelt zich bij hem op zijn gemak.

Mooie woorden

De casussen voor het Nova College inspireren leerlingen en geven ze alvast een kijkje in de praktijk. Enorm leuk om eens totaal andere teksten te schrijven dan anders.

Dieuwertje, Copywriter bij BureauTekst

Even babbelen?