Schrijven leer je zo

Aap, noot, mies, wim, zus, jet… voor generaties schoolkinderen waren het de eerste schrijfkunsten. Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk al verder gevorderd. Toch nog niet zover als je wilt? Lees dan dit blog: schrijven leer je zo.

schrijven leer je zo

Schrijven leer je zo

Aap, noot, mies, wim, zus, jet… voor generaties schoolkinderen waren het de eerste schrijfkunsten. Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk al verder gevorderd. Toch nog niet zover als je wilt? Lees dan dit blog: schrijven leer je zo.

 

7 manieren om te beginnen met schrijven

Schrijven is hard werken. En het begin, dat is misschien nog wel het moeilijkst. Starten met schrijven kan een hele worsteling zijn. Want hoe begin je? En waar? De tekstschrijvers van BureauTekst hebben 8 manieren voor je op een rij gezet:

 

  1. Onderwerp

Het is misschien een inkoppertje, maar het is ontzettend belangrijk dat je van te voren goed nadenkt waarover je gaat schrijven. Waar ben je goed in en waar liggen jouw interesses? De meest succesvolle (tekst)schrijvers hebben een niche.

 

  1. Ervaring andere schrijvers

Praat met andere schrijvers. Hoe zijn zij begonnen? Durf te vragen om tips, daar heb je veel aan als je zelf aan de slag gaat.

 

  1. Geen smoesjes meer

Je wens en voornemen om te schrijven is goed, maar veel mensen bedenken alibi’s voor zichzelf om niet beginnen. Zoek dan een stok achter de deur. Bijvoorbeeld een schrijfcoach of een schrijfcursus. Geen smoesjes meer, aan de slag!

 

  1. Beter leren schrijven

Sowieso geen slecht idee om hulp te zoeken. Er zijn tal van online schrijfcursussen, boeken over schrijven en schrijfcoaches die jou verder op weg kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw schrijftalent.

 

  1. Schrijf stapsgewijs

Schrijf de tekst die je in je hoofd hebt in grover lijnen op. Gewoon zoals je het ook zou vertellen aan een bekende…een ruwe versie zonder teveel na te denken. Daarna werk je aan de structuur om vervolgens te schaven en polijsten.

 

  1. Veel lezen

Schrijven is een leerproces dat je op gang houdt door veel te schrijven, maar ook door veel te lezen. Teksten, kranten, boeken, schrijven magazine… lees alles waar je inspiratie uit haalt en wat jou helpt de schrijfstijl te ontwikkelen die je ambieert.

 

  1. Nog meer oefenen

Goed schrijven is oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Door veel te schrijven, doe je steeds meer ervaring op. En zal het je steeds makkelijker af gaan om geweldige verhalen op papier te zetten.

 

  1. Goede eindredacteur

Een goede eindredacteur kan geschreven teksten inkorten, aanscherpen, afwerken en verbeteren. Een eindredacteur heeft vaak een betere kijk op je verhaal dan jijzelf. Hij of zij bekijkt het verhaal van een afstand en ziet de grote lijnen beter. Vraag dus eens een eindredacteur naar je tekst te kijken. Waarschijnlijk krijg je nuttige tips en doe je nieuwe ideeen op.

 

Schrijven leer je zo & leer je hier

Wil je jouw schrijftalent graag verder ontwikkelen? Wij geven je graag tips en helpen je verder op weg. Wil je een leuke stage lopen als tekstschrijver om ervaring op te doen? Ook dan moet je bij ons zijn. Want…schrijven leer je hier.

 

Nu contact opnemen met BureauTekst