BureauTekst > Over ons > Veelgestelde vragen

Kan een extern bureau wel goed over mijn bedrijf schrijven? We kennen elkaar toch niet echt?

Ja, dat kunnen wij. Sterker nog, dat is ons prachtige vak. Voordat we voor jouw bedrijf aan het typen slaan, maken we natuurlijk eerst kennis. Even skypen of bellen. Of een van onze tekstschrijvers komt langs, dat heeft eigenlijk onze voorkeur. Op die manier krijgen we een compleet beeld van jouw bedrijf. Natuurlijk lezen we ons ook in en schrijven we vaak op basis van interviews die we met je houden.

Is het niet raar als ik het schrijven van teksten uitbesteed?

Geloof ons, je bent niet de enige. Sterker nog: je bent in de minderheid als je het zelf doet. Veel bedrijven laten hun teksten schrijven. Niets is zo lastig als typen over je eigen bedrijf, diensten en mensen.

Hoe weet ik of de teksten die ik krijg bij mijn bedrijf passen?

Voordat wij onze fantasie op jouw (bedrijfs-)teksten loslaten, bespreken we alle ins en outs van jouw onderneming. En ook welke tone of voice daarbij past. Het is tenslotte jouw identiteit die wij op papier zetten. Als we de eerste opzet van een tekst af hebben, sturen we die naar je op voor een feedbackronde. Zo kunnen we nog dingen aanpassen, als dat nodig is. Als je gelijk een halleluja-gevoel hebt, zijn we natuurlijk helemaal blij.

Welk soort teksten schrijven jullie?

Wij zijn voornamelijk gericht op commerciële en online teksten. Zo schrijven we zakelijke blogs, nieuwsbrieven, webteksten, whitepapers, folders&brochures, persberichten en e-books. Eigenlijk zijn het altijd teksten waar bedrijven winst mee maken. Vandaar onze pay-off ‘van woorden naar winst’. We werken graag voor langere tijd samen met onze klanten. Een band scheppen, vinden we belangrijk. Op die manier gebeurt het ook vaak dat we voor andere teksten worden gevraagd. Bijvoorbeeld een jaarboek of bedrijfsblad, nadat we eerder al een website herschreven.

Wat zijn jullie tarieven?

Voor teksten die we regelmatig schrijven, hebben we een vaste prijs. Na een aantal jaar weten we precies hoeveel tijd die kosten. Voor speciale of specifieke aanvragen maken we een offerte op basis van ons uurtarief. Wij bieden trouwens ook abonnementen aan, onder andere voor zakelijke blogs en nieuwsbrieven. Benieuwd naar de tarieven? Bekijk onze prijslijst.

Voor wie werken jullie?

Wij schrijven veel voor grote bedrijven en organisaties. Denk aan Schiphol, Brand New Day, Inholland, politie of brandweer. Maar klein vinden we ook fijn. Een buurtcafé gespecialiseerd in kaas, een winkel vol verrekijkers of het plaatselijke makelaarskantoor dat zelf geen Funda-teksten meer kan zien… Ook het MKB weet ons te vinden. Verder werken we veel samen met onlinemarketingbureaus. Daar is vaak een gigantische behoefte aan content, maar niet de capaciteit om alles te schrijven. Wij zijn dan een soort onderaannemer. (Niet timmerend, wel tikkend.)

Hoe gaat het in zijn werk als BureauTekst voor ons schrijft?

Wil jij dat wij jouw boodschap gaan verwoorden? Dan houden we eerst een intake. We bespreken je wensen, stijl, tone of voice, et cetera. Daarna maken we een proeftekst om in te schatten hoe veel tijd we nodig hebben. Deze proeftekst is gratis. Ben je blij en klikt het tussen ons? Dan pennen we vrolijk verder en leveren jou alles op. Tot slot is er een feedbackronde en leveren wij de definitieve teksten bij je in. Vóór de uiterste deadline uiteraard. Mocht er onverhoopt eens vertraging ontstaan, hangen we natuurlijk meteen met je aan de lijn.

Is een proeftekst echt gratis?

Ja, áltijd. Zo kunnen we zien of het klikt tussen ons en of de tekst is zoals jij het in gedachten had. Daarnaast helpt een proeftekst ons om een tijdsinschatting en een passende offerte voor je te maken.

Wat houdt een blog- of nieuwsbriefabonnement in?

Veel organisaties willen wekelijks of maandelijks een blog of nieuwsbrief. Het leuke is dat we daarvoor een abonnement in het leven hebben geroepen. Dit drukt de kosten voor jou en wij worden blij van een langere tijd samenwerken. Jij kunt dit abonnement wanneer je wilt opzeggen. Geen opzegtermijn en andere onzin. We schrijven veel liever voor een bedrijf dat daar echt op zit te wachten.

Kan ik voorbeelden zien van eerdere teksten?

Sure. Geef maar aan welk soort tekst je wilt laten schrijven, dan sturen we wat voorbeelden. Een gratis proeftekst is natuurlijk nog beter. Dan schrijven wij een tekst specifiek voor jouw bedrijf. Een beter voorbeeld is er niet.

Wie zijn jullie?

Wij zijn een team van tekstschrijvers, redacteuren en een eindredacteur. We hebben allemaal een andere achtergrond qua schrijven. Onder andere journalistiek, marketing, televisie, overheid, radio en magazines. Hierdoor hebben we op tekstueel gebied veel kennis en ervaring. Benieuwd naar wie wij zijn? Lees meer over ons of kom eens gezellig langs bij ons tekstbureau. Je vindt ons aan de Moermanskkade 301 in Amsterdam.

Waarom werken jullie met meerdere mensen?

‘Wat is een ander woord voor [vul zelf maar in]’? ‘Vinden jullie dat deze grap kan, of ga ik nu te ver?’ Bij ons op kantoor hoor je het dagelijks iemand roepen. We lachen heel wat af. Maar het is tegelijk serious business hier. Met serieuze deadlines. Maar daarvoor hebben we ons team. Samen zorgen we voor creativiteit, continuïteit en gezelligheid. We koppelen vaak twee tekstschrijvers aan een project, zodat er nooit vertraging ontstaat. En als kers op de taart controleert onze eindredacteur élke zin die hier de deur uit gaat. Dat is een gratis extraatje.

Krijg ik een vast contactpersoon?

Dat is het uitgangspunt, want het is het fijnst als je een duidelijk aanspreekpunt hebt. Als het om een heel groot project gaat, gebeurt het natuurlijk dat je met twee tekstschrijvers tegelijk te maken hebt. Maar die weten dan wel precies van elkaar wie met wat bezig is. Iets anders geldt voor bedrijven die al jarenlang met ons samenwerken. Die kennen ons allemaal en werken met wie op dat moment het beste kan helpen.

Is het contact met jullie tekstbureau persoonlijk?

Graag! Hoe beter we elkaar kennen, hoe beter wij voor jou kunnen schrijven. We schrijven niet alleen teksten, we leven mee met alle hoogtepunten, dieptepunten en strubbelingen bij jou op de zaak. Van veel klanten weten we precies wiens partner in het ziekenhuis ligt, wie gaat trouwen of wie wanneer op vakantie is. En heb je in het weekend of laat op de avond opeens een ronduit geniaal blogidee? Gewoon appen. Doet de rest ook. Wij kijken er echt niet raar van op.

Wat doet jullie eindredacteur precies?

Onze eindredacteur doet de final check over teksten en zet overal de puntjes op de i. Wij willen dat teksten foutloos de deur uitgaan. De eindredacteur kijkt ook of de stijl consequent is en of een tekst inhoudelijk lekker loopt. Daarna kijk jij als klant natuurlijk zelf nog of alles naar wens is. Zo nodig komt er dan nog een redigeerronde, waarbij zowel de redacteur als de eindredacteur opnieuw de kopij onder handen neemt.

Hoe snel kunnen jullie teksten aanleveren?

Uiterlijk binnen twee weken. Maar het verschilt natuurlijk of het om 200 productteksten gaat of één persbericht. Dat laatste lukt binnen een week ook wel. We spreken altijd vooraf een deadline af. Ook als je haast hebt, valt er vaak wel tegenop te schrijven. Zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit. Dat maakt ons ongelukkig. Liever goed dan spoed.

Hoeveel teksten kunnen jullie per week of per maand schrijven?

Het ligt eraan of we er al tijd voor hebben ingepland. Denk je dat je een onmogelijke klus hebt? Gewoon bellen of mailen, we hebben al meer dingen klaargespeeld die klanten voor onmogelijk hielden.

Werken jullie ook samen met andere bureaus?

Volmondig ja. Een marketingbureau + tekstbureau is namelijk een gouden combinatie. Wij zijn er dol op en doen dit regelmatig. Onderling contact met elkaars klanten hoort daarbij, daarom is een goede vertrouwensbasis belangrijk.

Kunnen jullie resultaten aantonen van eerdere teksten?

De effecten van ons werk horen we vaak mondeling. Bijvoorbeeld leuke reacties op een interview of persbericht. Of nieuwe opdrachten die bedrijven binnenhalen dankzij onze SEO-teksten. Voor sommige klanten houden we ook de posities van hun website bij. Eens in de zoveel tijd checken we dan hoe het ervoor staat in de zoekresultaten van Google met de blogs en webteksten die we schrijven. Dat houden we bij in Excel-rapporten en is altijd mooi om te zien. Voor klanten, maar ook voor ons

Werken jullie ook op locatie bij andere bedrijven?

Ja, best vaak. We doen de meeste opdrachten vanuit ons eigen kantoor, maar zitten ook op plekken zoals de luchthaven, de oude Van Nelle fabriek of tussen de historische stukken van het Nationaal Archief. Ook voor losse projecten schrijven we zo nu en dan op locatie. Bijvoorbeeld bij de NOM in Groningen waarvoor we de hele nieuwe website schreven. Of bij DotControl in Rotterdam, die de website bouwde voor Brand New Day en waarvoor wij de webteksten leverden. Onze redacteuren werken ook interim.

Welke schrijfstijl hanteren jullie?

Voor onszelf houden we de boel graag luchtig. Met een grapje hier en daar. Voor klanten ligt het helemaal aan hun wensen. Schiphol wil bijvoorbeeld bekend staan als human brand, voor hen schrijven we met een warme touch. Brand new day houdt wel van een geintje en snapt prima waarom wij zilvershampoo gieten in teksten over pensioenen.

Wat is de achtergrond van jullie tekstschrijvers?

Wij zijn een lekker gevarieerd team. Marlene is eigenaar. Zij komt oorspronkelijk bij de overheid vandaan als (eind)redacteur bij de nationale politie en heeft zich daarna gespecialiseerd in SEO-teksten, online teksten en marketing. Diana is na haar universitaire master journalistiek het tekstschrijver vak ingestroomd. Technische informatie omvormen tot een leesbare tekst is haar specialiteit. Lisa is met haar vele jaren ervaring als content marketeer dé copywriter voor websitetrajecten.  Meer weten? Lees de pagina over ons.

Met welke teksten hebben jullie veel ervaring?

Wij zijn gek op zakelijke/commerciële en zijn gespecialiseerd in online. We schrijven dan ook vaak:

– Webteksten
– Zakelijke blogs
– Nieuwsbrieven
– Interviews
– Nieuws- en persberichten
– Linkbuildingartikelen
– Reportages
– Folders & brochures

Al onze tekstschrijvers zijn SEO-gecertificeerd en volgen regelmatig trainingen op het gebied van schrijven voor het web.

Kan ik ook een offerte op maat krijgen?

In principe krijg je die altijd. We hebben wel een prijslijst, maar de meeste klanten passen niet in een standaard confectiepak. Daar bespreken we een opdracht altijd vooraf en sturen je een offerte of prijsopgave. Je weet dus al van te voren wat je kwijt bent. Als het in de praktijk meer werk blijkt te zijn dan ingeschat of opgegeven, overleggen we. Een uurtje links of rechts doen we niet moeilijk over, volle dagen wel. Maar ook dan kom je nooit voor verrassingen te staan.

Wat als ik niet tevreden ben over jullie werk?

Dan hebben wij de antidepressiva klaarliggen. Nee grapje. Wij proberen natuurlijk alles in één keer goed op papier te zetten. Maar je hebt altijd een feedbackronde om te zorgen dat jouw teksten aan al je wensen voldoen.

Schrijven jullie lange en korte teksten?

Alle soorten en maten rollen uit onze toetsenborden: van korte linkbuildingartikelen of nieuwberichtjes tot enorme websites en jaarboeken.

Hoe gaan jullie om met meerwerk?

Voor veel tekstsoorten hebben we een vaste prijs. Je krijgt altijd een offerte vooraf. We doen dit werk al jaren, dus kunnen goed inschatten hoe veel werk iets is. Als we het eens verkeerd inschatten, zijn we de lulligste niet. We rekenen doorgaans geen geld voor een beetje meerwerk. Tenzij het echt uit de klauwen loopt of als er steeds meer teksten bijkomen. Dan overleggen we eerst even voordat we verder schrijven.

Wat voor schrijftrainingen geven jullie?

Zelf hebben we die vaak genoeg getypt en veel ervaring opgedaan, dus waarom geen cursus om de kennis te delen? We hebben drie tekstschrijvers in huis die ook schrijftrainer zijn. Ons cursusaanbod groeit met interessante, toegespitste schrijftrainingen voor professionals.

Geven jullie ook schrijftrainingen op locatie?

Zekers, als het om interim-schrijftrainingen gaat. Wel met moeite overigens, want we zijn dol op onze fijne werkplek in Amsterdam. En vinden het gezellig om veel mensen over de vloer te krijgen. Zie voor meer informatie over (interim) trainingen de pagina schrijftrainingen.

Schrijven jullie ook voor mijn concurrent?

Liever niet. En sowieso niet op hetzelfde moment. We schrijven bijvoorbeeld voor een recherchebureau dat graag exclusief met ons samenwerkt. Daarom wijzen we aanvragen van andere recherchebureaus af. Uiteraard gaat dit wel in overleg. Als er geen werk meer komt van de ene klant, willen we vrij zijn om anderen te helpen.

Wat houdt een zoekwoordenonderzoek precies in?

Voordat wij blogs of webteksten schrijven, onderzoeken wij eerst wat voor jouw doelgroep belangrijk is. Waar zoeken jouw klanten op? Hoe moeten ze je vinden? Je krijgt een excelrapport met een lijst zoekwoorden, het maandelijkse zoekvolume en de concurrentie. Wij kiezen dan de beste zoekwoorden voor je uit en verwerken die subtiel in jouw teksten. Ook kunnen we positiechecks opnemen: hoe scoort je website nu op deze woorden? We kunnen dan ook de voortgang van je website monitoren.

Ik zit in een heel ingewikkelde branche, kunnen jullie dan toch voor me schrijven?

ICT, pensioenen, wet- en regelgeving: je maakt ons de pis niet lauw. Wij zien het juist als uitdaging om ingewikkelde materie begrijpelijk te maken voor jouw doelgroep.

Hebben jullie een netwerk van bijvoorbeeld vormgevers en webdesigners?

Ja, we zijn in 2020 een partnership met online marketing bureau Whello aangegaan. Daarnaast werken we ook veel samen met verschillende vormgevers en webdesigners zoals Lamper Design, Rhapsody Design en 20Forma. Dat is handig, want soms smaakt ons schrijfwerk naar meer. Dan wil een klant van onze teksten een boekje maken, voorzien van een indrukwekkende opmaak. Of zelfs een complete nieuwe website ontwikkelen. Op al die gebieden hebben wij talentvolle specialisten in ons netwerk.

Kan ik ook eenmalig een tekst laten schrijven?

We gaan liever voor een langdurige en winstgevende samenwerking, maar je kunt ook zeker voor een eenmalig klusje bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je eigen tekstschrijver ziek is, op vakantie gaat of met zwangerschapsverlof is. Of als je met spoed een persbericht nodig hebt bijvoorbeeld.

Help, ik zoek iets anders dan wat jullie op de prijslijst aanbieden! Moet ik verder kijken?

Tuuuurlijk niet. Op onze prijslijst vind je alleen de teksten die we bijna iedere dag of week schrijven. Maar er zijn zoveel soorten tekst dat er geen beginnen aan is om die allemaal op te sommen. Dan ben je ons al snel zat. Bel of mail maar gewoon met je vraag.

Schrijven jullie alleen voor online? Of ook voor print?

Print? Je bedoelt dat gedoe met inkt en papier? Geintje natuurlijk. We schrijven voor beide. We maakten laatst zelfs een tekst voor op een servet. Echt waar. Het was een deel van ons kerstcadeau voor onze klanten.

Kan ik bij jullie komen werken?

Als je leuk bent: jazeker! Moeten we wel een vacature hebben. We groeien hard, dus er is/komt er vast weer eentje. Wil je een berichtje krijgen als we iemand zoeken als aanvulling op ons team? Mail dan even naar Marlene@bureau-tekst.nl. Zet in het onderwerp ‘ja ik ben leuk’ en we voegen je toe aan ons mailbestand. Als we iemand zoeken, ontvang je de vacature automatisch in je inbox.

Hebben jullie stageplekken?

Ja die hebben we zeker! En het leuke is: bij ons hoef je alleen maar voor jezelf koffie te halen. Je bent namelijk veel te druk met schrijfklussen om voor de rest te rennen. Bij BureauTekst zetten we je namelijk meteen in als tekstschrijver. Zo hebben wij het zelf ook geleerd. Zomaar ineens in het diepe. We helpen je wel een handje natuurlijk. Met scherpe eindredactie bijvoorbeeld. Wedden dat je binnen een maand van 10 versies naar 5 gaat? Kwestie van stug doorgaan en laten zien dat je leert van je fouten. Interesse? Mail dan naar info@bureau-tekst.nl, Overtuig ons met een mooie mail. Zien we wat in je? Dan krijg je een mooie proefopdracht. Verpest je die niet? Dan vegen we een bureau voor je leeg.

Wat doen die sneeuwvlokken in jullie logo?

Dat heeft te maken met het sneeuwbaleffect dat je gaat bereiken als je ons inschakelt. Met onze woorden bereik je gegarandeerd meer klanten. Omdat ze seo-proof zijn en omdat onze teksten ijzersterk zijn. Duidelijk, nuchter en als het even kan met een grap. En weet je wat de grootste grap is? Meer klanten betekent meer winst. En zo worden onze sneeuwvlokken jouw sneeuwbaleffect.

Werken jullie ook met freelance tekstschrijvers?

We zijn dol op freelancers. Dat waren we zelf ooit ook. Maar we kiezen nu voor een vast team. Dat werkt voor ons het allerbeste. Zo krijgen onze klanten precies de tekstschrijver die bij ze past. En doordat iedereen elkaar kent, weten we precies wat we aan elkaar hebben. Sorry freelancers!

Sinds wanneer bestaat BureauTekst?

In het hoofd van Marlene Rooseman bestond BureauTekst al een tijdje. Toen haar freelanceklussen haar zo hoog boven het hoofd groeiden dat ze werkwerken van 80 uur en meer maakte, besefte ze dat het anders moest. Sinds de zomer van 2017 bestaat BureauTekst als B.V. Met meerdere tekstschrijvers en een eindredacteur.

Ik wil tekstschrijver worden, kunnen jullie me helpen?

Voor een goede tekstschrijfopleiding verwijzen we je graag naar onze vrienden van [De Redactie] in Monnickendam. Zij verzorgen algemene schrijftrainingen speciaal voor tekstschrijvers-to-be. Hier willen we eigenlijk achter zetten: op maat . Maar omdat we dat zo’n cliché uitdrukking vinden, doen we het niet. Je kunt bij ons wel terecht voor stages & banen.

Hoe weet ik dat ik met een professioneel tekstbureau te maken heb?

Lees de reviews van onze klanten, bekijk de stukken die we hebben gelezen en bel ons eens voor een kennismaking. Ook handig: we maken altijd een gratis proeftekst voor nieuwe klanten. Zo kunnen we zien of we bij elkaar passen. Onder aan de website vind je onze certificeringen en de aansluiting bij de branchevereniging.

Plaatsen jullie blogs of webteksten ook online?

We houden ons liever alleen met schrijven bezig. Daar zijn we het beste in. Maar als het om WordPress websites gaat, plaatsen we teksten ook. Uiteraard zijn we bekend met meerdere cms’en. Bij interim-redactiewerk werken we met verschillende systemen.

Schrijven jullie alleen nieuwsbrieven, of maken jullie ze ook op?

Zo stigmatiserend: beginnen over opmaken als je weet dat er alleen maar vrouwelijke tekstschrijvers bij BureauTekst werken 🙂 Maar goed…nieuwsbrieven dus. Ja hoor. We schrijven ze en maken MailChimp-versies ook op.

Verzenden jullie ook teksten zoals persberichten of nieuwsbrieven?

Zie ook de vraag over het plaatsen van blogs. We schrijven alles, maar verzenden het niet. De teksten gaan naar de klant en die zorgt voor verder verspreiding.

Waarom werken bij jullie alleen vrouwen?

Iets met sterk geslacht. Grapje. Bij gebleken geschiktheid is een haan in ons kippenhok van harte welkom. Je moet het alleen wel durven.

Kan ik ook een schrijftraining op maat aanvragen, bijvoorbeeld voor mijn medewerkers?

Ja dat kan. We geven schrijftrainingen voor bepaalde groepen ondernemers. We organiseren bijvoorbeeld trainingen voor makelaars, onderwijs en webwinkels. Ben je als redacteur, communicatiemedewerker of tekstschrijver op zoek naar een algemene schrijftraining? Dan verwijzen we je door naar [De Redactie] in Monnickendam.

Welke teksten schrijven jullie het meest?

We schrijven veel seo-proof webteksten. Voor makelaars bijvoorbeeld, maar ook voor Schiphol, de politie, uitzendbureaus, verzekeraars, trainingsbedrijven of banken. Van kleine webwinkel tot multinational. Kijk maar eens naar onze succesverhalen.

Betaal ik extra voor de eindredactie die jullie standaard bieden?

Nee, want standaard is standaard. En we hebben een eindredacteur in dienst die er graag druk mee is. Bij ons is de afspraak: we schrijven je tekst en verwerken de feedback kosteloos. In principe in maximaal 2 feedbackrondes. Is de tekst daarna nog niet naar je zin? Dan blijven we graag schaven, maar dan wel tegen uurtarief. Goed nieuws: dat gebeurt eigenlijk nooit.

Wij weten nog niet precies wat we met onze content willen, kunnen jullie dan ook helpen?

Ja natuurlijk! Je bent niet de eerste die ons hiervoor inschakelt. We helpen onder andere bij het opzetten van een contentstrategie. Ook helpen we veel bedrijven met het opstellen van een schrijfwijzer. Daarin is heel precies vastgelegd wat de tone of voice voor geschreven uitingen moet zijn. Samen maken we een plan waarmee we jouw bedrijf ijzersterk neerzetten. En natuurlijk helpen je ook bij de uitvoering van het plan.

BEL MAIL